Procedura de programare în vederea internării

Pacientul se poate programa in vederea internarii:

  • telefonic  la nr tel 0256/399969 sau 0737519140
  • email  kardinalonemedical@gmail.com
  • direct la sediul spitalului ,Ciacova, P-ta Cetatii 60-62, jud Timis
  • accesand site-ul spitalului sectiunea programari

In cazul programarii telefonice sau on-line, pacientul va fi inscris pe lista de asteptare in ordinea solicitarilor, neputand fi evaluata starea de sanatate sau gradul de urgenta al solicitarii .

Orice programare on-line este valida doar dupa confirmarea telefonica!

In cazul prezentarii pacientului la sediul spitalului, acesta va fi supus triajului medical la internare, decizia de internare imediata sau de programare in vederea internarii fiind luata in urma rezultatelor evaluarii.

Daca pacientul necesita internare urgenta, se va proceda la aceasta in limita locurilor disponibile.

Daca pacientul necesita internare cu prioritate fata de lista de programari existenta, acest lucru va fi consemnat si pacientul va fi anuntat telefonic in momentul disponibilizarii primului pat din sectia in care urmeaza a fi internat pacientul.

Daca pacientul nu necesita nici internare urgenta, nici prioritara, va fi inscris pe lista de asteptare, urmand a fi contactat telefonic in ordinea inscrierii pe lista si a disponibilizarii paturilor in spital.

Daca un pacient nu poate fi contactat la incercari repetate de instiintare privind accesibilitatea internarii, locul acestuia pe lista va fi cedat pacientului inscris pe pozitia urmatoare a listei de asteptare.

La fel se procedeaza si daca un pacient anunta renuntarea la programare.

Pacientilor programati spre internare li se comunica necesarul de acte in vederea internarii:

  1. cartea de identitate si cardul de asigurat valabile
  2. bilet de trimitere de la medicul de familie

Daca pacientul nu poseda calitatea de asigurat la momentul programarii, i se aduc la cunostiinta demersurile necesare in vederea dobandirii calitatii de asigurat.

Totodata, pacientii vor fi informati cu privire la mecanismele de decontare a serviciilor in cazul celor neasigurati: plata contravalorii zilelor  de spitalizare in cuantumul stabilit de catre serviciul financiar contabil / manager si afisat pe site-ul institutiei. In acest sens, pacientul va semna la internare un angajament de plata prin care se obliga sa achite cheltuielile de spitalizare daca pana la data externarii nu poate face dovada calitatii de asigurat. .

Pacientii cu afectiuni urgente /severe care necesita evaluare si tratament imediat  vor fi internati imediat pe paturile rezervate urgentelor, nefiind supusi mecanismului de programare.

Înapoi