Accesul mass media in spital

ACCESUL MASS-MEDIA IN SPITAL

 

            Relatiile spitalului cu presa, cu reprezentantii mass-media, se desfasoara prin intermediul purtatorului de cuvant al spitalului – in persoana managerului unitatii.

            Purtatorul de cuvant al spitalului va informa reprezentantii mass-media asupra activitatii spitalului prin organizarea de conferinta de presa, emiterea de comunicate de presa, acordarea de interviuri si publicarea de articole de presa.

            Accesul in incinta spitalului a reprezentantilor mass-media se face numai cu acordul managerului care va nominaliza locurile in care se poate filma sau persoanele carora li se pot lua interviuri, cu respectarea drepturilor pacientilor. In acest scop, anterior, reprezentantii mass-media vor face demersuri scrise sau verbale pentru obtinerea acordului.

            Le prezentarea in institutie, reprezentantii mass-media au obligativitatea legitimarii cu cartea de identitate si cu legitimatia de serviciu.

            Accesul se va face numai dupa prezentarea regulilor de acces a reprezentantilor mass-media.

            Declaratii despre starea de sanatate a pacientilor vor fi date numai cu acordul acestora.

            Accesul reprezentantilor mass-media  in incinta spitalului in context epidemiologic se va face respectand urmatoarele conditii:

  • Informarea reprezentantilor mass-media asupra contextului epidemiologic (epidemie)
  • Efectuarea triajului epidemiologic in vederea identificarii persoanelor care prezinta semne sau simptome de boala
  • Interzicerea accesului persoanelor la care se suspicioneaza o infectie
  • Accesul in spital va avea loc dupa echiparea reprezentantilor mass-media cu echipament de protectie: botosi, halat, masca si dupa dezinfectia igienica a mainilor sub supravegherea personalului medical
  • Deplasarea reprezentantilor mass-media in spital de face numai cu halat si ecuson si cu un insotitor numit de conducerea spitalului
  • Este strict interzis accesul in: laboratoare, in locurile de colectare a deseurilor medicale periculoase, la statia de oxigen.

 

Telefon manager/purtator de cuvant al spitalului: 0737519140

Înapoi